You are here
Home > Interviuri > INTERVIU | Ea este educatoarea din Satu Mare care a transformat pasiunea pentru decoruri în afacere

INTERVIU | Ea este educatoarea din Satu Mare care a transformat pasiunea pentru decoruri în afacere

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Este frumos să auzim că românii care au fost plecaţi în străinătate să lucreze şi să îşi facă un viitor mai bun, se întorc şi pun pe picioare afaceri din pasiune şi ambiţie. Este şi cazul lui Anca Cioara care după ce a fost plecată ani buni în Portugalia s-a întors acasă unde a devenit educatoare şi a deschis o afacere care se ocupă cu decoruri de evenimente.

Am avut plăcerea să stăm şi noi de vorbă cu ea şi să aflăm mai multe despre ea şi despre afacerea ei:

1. Când ai început aceasta afacere?

Orice lucru are un început, organizarea botezului fiicei noastre Ana, fiind primul eveniment organizat și conceput de mine în august 2017.
A fost o necesitate, care apoi s-a împletit cu imaginația, creativitatea și dragostea de copii, devenind o pasiune „Botezul Anei – Botez Tematic by Anca Cioară” (la începutul lui 2018) în timp a evoluat, a crescut prin multă muncă, stăruință, seriozitate și prin susținerea familiei am reușit să fac dintr-o pasiune, o muncă de echipă, un nou stil de viață, o afacere.
Crescând volumul de lucru, s-a mărit orizontul și am fost nevoiți să facem p schimbare iar “Botezul Anei – Botez Tematic by Anca Cioară” și-a schimbat logo și denumirea în “Ana Events Decor – by Anca Cioară”.

2. Ce te-a motivat sa faci acest tip de afacere?

Dorința și deschiderea mea spre tot ce e nou, estetic și creativ, bineînțeles și mulțumirea clienților, care îmi dă satisfacția lucrului bine îndeplinit.
La început am observat că sătmăremii nu erau familiarizați cu evenimente tematice, în care fiecare decor e bine integrat, în concordanță cu tema propusă, dând astfel viață unor frumoase povești, astfel m-am motivat să continuu acest proiect, concepând multe evenimente de poveste.
Pot să spun că am fost deschizător de drumuri.

3. De unde te inspiri pentru decoratiuni?

Prin natura profesiei mele de educatoare sunt foarte familiarizată cu toate tehnicile de lucru. cu proiectări tematice, cu materialele utilizate.
Lucrând și realizând decoruri, se lărgește orizontul și apare inspirația, astfel reușesc să creez lucruri unice și originale.

4. Cine te ajuta sa creezi docoratiunile?

Pentru crearea decorului lucrez sngură, pentru că sunt o persoană profesionistă și critică cu mine însumi și nu accept lucrurile superficiale, având capacitatea de a analiza totul în cele mai mici detalii. Iar la montaj sunt ajutată de oameni dragi sufletului meu, familie, prieteni, formând astfel o mini echipă.

5. Cate evenimente ai avut si cum vezi tu satmarenii? Sunt deschisi la acest tip de serviciu la evenimentele lor?

Sincer nu am contabilizat numărul evenimentelor, doar atât pot spune că e mai mare decât am visat sau sperat, ceva de orfinul zecilor chiar sutelor într-un timp relativ scurt.
La început au fost mai puțin familiarizați cu conceptul de decor tematic, dar odata discutând cu mine și fiind consiliați în alegerea decorului potrivit evenimentului, sătmărenii find oameni „open mind” au înțeles necesitatea și frumusețea unui eveniment cu decor tematic în tendințe.

6. Care sunt cele mai frecvente culori sau modele pe care satmarenii le aleg?

Sătmărenilor le place tot ce e frumos și nou, sunt oameni cu gust estetic dezvoltat, astfel eu am cu cine și pentru cine să realizez decoruri de poveste, personalizate după dorințele lor, devizia mea e „clientul meu, stapanul meu!”
Tuturor le plac decorurile cochete și de bun gust, în culori plăcute ochiului.
Eu abordez diferite teme și aleg cu grijă culorile care se potrivesc fiecărui eveniment în parte.

7. Poti sa faci acest lucru pe langa frumoasa meserie de educator?

Desigur această pasiune este ca o extensie, o continuitate a profesiei mele, fiind inspirată 90% din profesia mea, pentru fiecare eveniment în parte mă pregătesc asemeni unei inspecții, cu o bună proiectare a tuturor lucrurilor în prealabil și am emoții pentru buna reușită a evenimentului, mai ceva ca la un examen.

8. La ce tip de evenimente creezi decoratiuni?

Creez decoruri pentru nunți, botezuri, zile de naștere, majorate, evenimente speciale bussines corporate.

9. Unde vezi aceasta afacere in urmatorii 5 ani?

Sunt o persoană ambițioasă și bine organizată, cu gânduri pozitive, care crede într-un viitor minunat cu multe realizări frumoase, nu mi-e frică să visez pentru că visele frumoase se îndeplinesc!

Pe Anca o găsiţi pe pagina ei de facebook: Ana Events – Decor by Anca Cioara

sau la numărul de telefon: 0756 086 081

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Top