You are here
Home > News > VIDEO | Cum îți faci mască de protecție acasă – ce materiale sunt mai eficiente

VIDEO | Cum îți faci mască de protecție acasă – ce materiale sunt mai eficiente

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Mască de protecție din bumbac Pentru a acoperi corect fața, masca de protecție făcută în casă trebuie să aibă dimensiunea de minim 19 cm x 9,5 cm.

Ce ai nevoie:

O bucată de material de bumbac, poate fi și un tricou din 100% bumbac, cu o latură de 21 de cm;

O foarfecă;

Bolduri;

Ac și ață – dacă nu ai mașină de cusut;

Elastic;

Un creion normal sau de croitorie.

Pe două dintre laturile măștii vor fi pliurile, iar acestea trebuie orientate de sus în jos, pornind măsurarea măștii din partea de sus. Se fac semne pe material, iar acesta se îndoaie pentru a putea face pliurile. Astfel: Se lasă un 1 cm rezervă și 4 cm de la margine. Urmează pliul de 3 cm, se lasă 1 cm, apoi se face pliul de 2,5 cm. Se lasă 1,5 cm, apoi se face pliul de 3 cm, apoi rămân 4 cm plus 1 cm de rezervă. Sunt trei pliuri ce trebuie orientate în jos, cu mici distanțe între ele. Se coase latura de jos și latura de sus și se face un tiv prin care mai târziu se poate strecura firul de întăritură.

Se poate folosi ac și ață dacă nu ai mașină de cusut. După ce a fost cusut tivul, în partea de sus a măștii se pune firul de întăritură. Acum, marginile măștii se îndoaie și se cos, dar se lasă un canal de aproximativ 1cm pentru elastic. Elasticul poate fi de aproximativ 18 cm lungime, lat de 0,5 cm și moale, pentru a nu te răni în zona urechilor. Este indicat să faci cât mai multe măști de protecție pentru a le putea schimba atunci când este nevoie.

Urmărește acest tutorial despre cum se face o mască de față din bunbac:
Citeşte întreaga ştire: Cum îți faci mască de protecție acasă – ce materiale sunt mai eficiente

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Top